Excite

Morgan Threewheeler een hit

Misschien komt het door zijn aparte uiterlijk, maar autofabrikant Morgan heeft met zijn Threewheeler een regelrechte hit in handen. Al een kleine 500 mensen hebben er eentje besteld, waarmee het Morgans populairste model tot nu toe is.

Toegegeven, 500 betalende klanten klinkt als erg weinig, totdat je bedenkt dat er vorig jaar maar zo’n 740 Morgans over de toonbank gingen. Natuurlijk is Morgan enorm blij met het succes van de Threewheeler, aangezien ze hiermee best wel eens aan de duizend verkochte auto’s kunnen komen.

Volgens eigenaar Charles Morgan is het succes mede te danken aan een groter consumentenvertrouwen in Britse producten. Verder denkt de baas van Morgan dat de Threewheeler een tijdloos design heeft. "Sommige auto’s zijn te snel voor normaal gebruik. Deze is ook snel, maar de echte lol zit hem in het optrekken. En toch kan je met 1 liter 17,5 kilometer rijden. Als concept zou dit het wel eens 100 jaar kunnen uithouden."

Persoonlijk denken wij dat het succes vooral zit in het feit dat het karretje verdacht veel op een Spitfire lijkt. Zeg nou zelf, wie wil er niet in een cockpit over landweggetjes scheuren?

Overigens mag je wel een flinke zak geld meenemen als je een Threewheeler wil; voor minder dan 40.000 euro pakken ze hem niet voor je in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020