Excite

Morgan introduceert extravagante EvaGT

Het automerk Morgan heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de bezoekers van het Concours d’Elegance van Pebble Beach. Daar introduceerde het merk namelijk haar nieuwe EvaGT, een bijzondere, schitterend vormgegeven sportwagen.

De wagen heeft bijzonder strakke en opvallende vormen; hoewel duidelijk te zien is dat het om een sportwagen gaat, is het geen auto die je regelmatig tegenkomt. Bovendien heeft deze wagen een aantal bijzondere pluspunten. In tegenstelling tot de meeste Engelse auto’s – en zeker sportwagens – biedt de Morgan best veel ruimte. De wagen is 4.70 meter lang en heeft dus ruimte voor vier personen. Wel moet opgemerkt worden dat de achterbank waarschijnlijk alleen maar geschikt is voor kinderen; daar is het niet heel ruim zitten. Wel beschikt de auto ook nog over een aanzienlijke bagageruimte. Wie alleen of met z’n tweeën op reis wil, kan dat dus prima met de EvaGT doen.

Ook motorisch is de EvaGT dik in orde: een BMW-motor met maar liefst 306 pk trekt deze zware zescilinder binnen zo’n 4,5 seconde naar een snelheid van 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de wagen ligt op 273 kilometer per uur. De EvaGT is verkrijgbaar in een handgeschakelde of een automatische variant.

Hoewel de wagen met 1250 kilo niet direct licht te noemen is, valt het – als je kijkt naar wat je voor deze kilo’s krijgt – gewicht ook wel weer mee. Dat komt deels omdat de carrosserie uit aluminium is opgetrokken.

De wagen moet nog in productie worden genomen, maar bestellingen kunnen vast geplaatst worden. Let er wel op dat de prijs van de EvaGT nog niet bekend is, maar dat er wel vast 5000 pond moet worden aanbetaald. Je krijgt daarvoor wel een redelijk unieke wagen, want tijdens de eerste ronde zullen er maar 100 gemaakt worden.

Afbeelding: Morgan press pack

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020