Excite

Moeiteloos vooruit met een nieuwe herenfiets

Is je fiets na al die jaren aan vervanging toe? Herenfietsen van deze tijd hebben veel opties die het fietsen een stuk makkelijker en aangenamer maken.

Misschien ben je wel van mening dat je oude fiets die je al jaren hebt nog prima voldoet. Tegenwoordig zijn de herenfietsen uitgerust met een veel lichter frame, diverse versnellingen en anti-lek banden. Tijd dus om je oude stalen ros in te ruilen!

Let bij een aankoop goed op het framemaat, een speciaalzaak kan het precies voor je opmeten. Ook een proefritje maken is daar geen probleem, dan kun je precies zien of de fiets de eerste kilometers al bevalt. Controleer ook goed of het zadel geschikt is voor je, een te hard zadel kan leiden tot spierpijn en gaat ten koste van het fietsgenot. Er zijn speciale gelzadels te koop die de pijn aanzienlijk kunnen verzachten. Als je dit soort gegevens allemaal bij de hand hebt, kun je eventueel je aankoop ook via internet doen. Vaak zijn er aanbiedingen waarbij je accessoires krijgt of een lagere prijs. Hier staat wel tegenover dat het serviceniveau lager ligt dan bij de speciaalzaak.

Indien je bijvoorbeeld fietstassen wilt of andere accessoires onderhandel hier dan direct over met de verkoper. Grote kans dat je bijvoorbeeld gratis een extra slot krijgt bijgeleverd, of een fietstas.

Bij de meeste speciaalzaken is de eerste servicebeurt gratis. Maak daar zeker gebruik van. Mocht je tijdens de eerste kilometers wat onvolkomenheden tegenkomen dan kunnen ze dat direct verhelpen. Ook in verband met aanspraak op garantie kan het een voorwaarde zijn de fiets aan te bieden voor onderhoud.

Afbeelding: Flickr account pulguita

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020