Excite

Mitsubishi maakt snelle elektrische sportauto

Op de autobeurs in Geneve staat een hoop mooi materiaal. De nieuwste brulbakken van Mercedes, Lamborghini, Aston Martin, Ferrari, Porsche en Rolls Royce worden er gepresenteerd. Maar ook een hoop interessante kleinere modellen en conceptauto's. Zo bracht Mitsubishi de razendsnelle iMiEv Sport Air naar Geneve toe: een sexy sportauto voorzien van elektrische motor. Dat is uiteraard interessant in deze barre tijden.

iMiEV voorlopig studiemodel

De Mitsubishi iMiEV is een elektrische auto met pit. Hoewel er sprake is van een studiemodel, laat de fabrikant doorschemeren dat een productiemodel niet heel ver weg is. En waarom niet? Mitsubishi is al jaren bezig met de ontwikkeling van hoogwaardige elektrische auto's. Deze snelle en prachtig ontworpen variant is daar het bewijs van.

200 is het magische getal van de iMiEV

De iMiEV kan een behoorlijke prestatie leveren voor een elektrische auto. De iMiEV wordt aangedreven door een ion-accupakket van 200 kilo. Daarmee kan een topsnelheid bereikt worden van tegen de 200 km/u. Behoorlijk snel dus. De actieradius van de iMiEV is zo'n 200 kilometer, ook niet verkeerd. Met de iMiEV bewijst Mitsubishi dat een elektrische sportauto al vrij snel op de markt zou kunnen komen.

Afbeelding: goodcleantech.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020