Excite

Mini maakt nieuwsgierig met nieuw model

Ze zitten niet stil bij Mini. Het automerk zou wel eens bezig kunnen zijn met wederom een nieuwe, kleine auto voor moedermaatschappij BMW, als we directeur Wolfgang Armbrecht mogen geloven.

Armbrecht hintte aan een Duitse krant dat we de komende maanden spannend nieuws kunnen verwachten over een ‘mini’ Mini die het kleinste voertuig van de BMW groep zou moeten worden. ‘We zijn altijd bezig geweest met het idee om een kleine en toch royale auto te bouwen’, zei hij tegen een journalist van de krant Financial Times Deutschland.

Alle ogen zullen gericht zijn op de komende autoshow in het Amerikaanse Detroit, waar Armbrecht beloofd heeft een voorproefje te geven van ‘het nieuwe spectaculaire idee van het Mini merk.’ Het plan van Mini is om een nieuwe roadster (een 2-zits lichtgewicht auto) in 2011 te introduceren in coupe en cabriolet versies. Mini verwacht dat het bedrijf met het op de markt brengen van dit nieuwe model 300.000 exemplaren gaat verkopen.

Hoofd Ontwikkeling van BMW Klaus Draeger heeft echter wel gewaarschuwd dat Mini niet te veel nieuwe, ruime auto’s moet gaan bouwen. Dat zou het imago van de dwergauto wel eens in gevaar kunnen brengen.

afbeelding:http://motoring.excite.co.uk/new-mini-mini-on-the-way-N14888.html

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020