Excite

Mini komt met ‘grote’ Countryman

Mini is niet langer écht ‘mini’. Het automerk komt met de Countryman, een soort kruising tussen de klassieke versie en een wat sportievere wagen. De Countryman is ruim vier meter lang en daarmee de eerste Mini die over de magische 4-meter grens strekt.

Om te voorkomen dat consumenten de verkeerde informatie kregen, heeft Mini alvast de officiële details van de wagen vrijgegeven, waaruit onder andere blijkt dat de wielbasis van de Countryman 2,60 meter zal zijn. Met een kofferruimte van 350 liter (met de achterbank naar voren geschoven zelfs 440 liter en met de achterbank neergeklapt 1170 liter) en een typische uitstraling is dit voor veel mensen toch echt weer een Mini om van te houden.

De Mini Countryman zal worden uitgebracht in drie benzine- en twee dieseluitvoeringen. Zo komt er een basisversie, een Cooper versie en een Cooper S versie. Die laatste is absoluut de snelste: met een 1,6 liter turbomotor en een vermogen van 122 pk kost het de wagen slechts 7,6 seconden om van 0 naar 100 op te trekken. De topsnelheid is 215 kilometer per uur.

Alle versies beschikken over een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. Op de benzinevarianten kun je kiezen voor een automaat. Voor alle versies geldt dat voorwielaandrijving standaard is. Op de Cooper S en de Cooper D kun je nog het All4 vierwielaandrijvingsysteem laten plaatsen. Dit is echter optioneel.

Deze nieuwe Mini zal pas officieel geïntroduceerd worden tijdens de Autosalon van Genève. De Mini zal dan waarschijnlijk omstreeks september ook te bewonderen én aan te schaffen zijn bij dealers.

Afbeelding: Flickr account christian.senger (in India)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019