Excite

Mini Clubman: Nu nóg lelijker!

Je hebt mooie auto’s, onopvallende auto’s en auto’s die op zich best wel lelijk zijn. De Mini Clubman is hier een voorbeeld van. Gelukkig heb je ook zogenaamde tuningbedrijven, die een bestaand autotype nemen en dat eens lekker oppimpen. Zo ook het Duitse bedrijf Schmidt Revolution dat de eerder genoemde Clubman onder handen nam. Het resultaat is in één woord samen te vatten: Gadverdamme.

Om maar met de leuke dingen te beginnen: De motor is van 170 PK opgekieteld naar 200 PK en ook is er iets meer koppel beschikbaar. Daarna wordt het eigenlijk alleen maar erger.

De Clubman, toch al niet zo’n mooi karretje is door Schmidt omgetoverd naar de ‘Streetworker.’ Of de Duitsers het bedoeld hadden is niet bekend, maar dit betekent vrij vertaald straathoertje.

Onze lichtekooi staat laag op haar pootjes. Met de luchtvering kan het wagentje 40 millimeter door de hurken. Ze kan ook op haar tenen gaan staan, daarmee wordt ze 60 millimeter hoger.

Verder is onze dame van de nacht gehuld in matblauwe lak en uiteraard mag ook een bodykit niet ontbreken. Welk publiek Schmidt Revolution voor ogen heeft met het vehikel is ons een raadsel. Wellicht blinden en slechtzienden.

Afbeelding: Carscoop

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020