Excite

Miljoenen voor eerste Batmobiel

De originele Batmobiel uit 1966 heeft zaterdag een fortuin opgebracht. Op een veilig bood een liefhebber maar liefst 4,6 miljoen dollar voor de auto, omgerekend zo’n 3,5 miljoen euro. Het spectaculaire voertuig is vooral bekend uit de Batman-serie voor televisie uit 1966, waarin Adam West de rol van Batman vertolkte.

Koper is zakenman

Het veilinghuis Barret-Jackson maakte niet bekend wie de koper van de Batmobiel is, maar internationale bronnen melden dat het gaat om Rick Champagne, een zakenman en Batmanfan uit de buurt van Phoenix. Champagne is van plan om de auto een plek te geven in zijn huiskamer.

Concept auto Ford

De Batmobiel is één van de beroemdste auto’s uit de televisiegeschiedenis. George Barris bouwde het voertuig op basis van een concept auto van Ford, de Lincoln Futura uit 1955. Hij kocht die auto destijds voor één dollar en maakte er een futuristisch apparaat van. De Batmobiel is zwart met oranje strepen en heeft een soort dubbele vliegtuigcockpit en grote vinnen op de achterzijde. Verder gaf Barris de auto een Batphone, de Batcomputer en parachutes. De Batmobiel is destijds in twee weken gebouwd.

Televisieserie Batman

De Batmobiel is te zien in de populaire televisieserie Batman, die werd uitgezonden van 12 januari 1966 tot en met 14 maart 1986, met in totaal 120 afleveringen. In de serie werd de superheld Batman vertolkt door Adam West en zijn hulpje Robin door Burt Ward. In elke aflevering vocht het duo tegen criminelen die de fictieve stad Gotham teisterden. De Batmobiel was één van de vele gadgets die Batman en Robin gebruikten om superschurken te verslaan.

Auto nooit van de hand

De inmiddels 88-jarige Barris was zaterdag bij de veiling van zijn Batmobiel. Eerder had hij gezegd dat hij de auto nooit van de hand zou doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020