Excite

Mexico boos op Top Gear

Oei, daar zijn de Mexicaantjes weer, en dit keer zijn ze boos op het BBC programma Top Gear. Heel boos, want de opmerkingen die de presentatoren maakten naar aanleiding van een foto van een Mexicaanse sportwagen waren op zijn zachtst gezegd beledigend.

Richard Hammond begon direct lekker. ‘Waarom zou je een Mexicaanse auto willen. Auto’s hebben toch vaak iets van de nationaliteit van de fabrikant. Mexicaanse auto’s zijn dus lui, winderig, dik en ze leunen tegen een hek, slapend terwijl ze een deken met een gat erin dragen en naar een cactus staren.’

James May vond het vervolgens nodig om Mexicaans voedsel te vergelijken met braaksel, maar dan met kaas erop. Volgens Jeremy Clarkson zouden ze geen klachten krijgen, omdat de Mexicaanse ambassadeur toch lag te slapen.

En laat hij dat nu net fout hebben gehad. De BBC kreeg direct een brief van de ambassadeur waarin om excuses werd gevraagd.

Ook de Mexicaanse media waren heftig ontstemd over de uitspraken van het drietal. Volgens een Britse autodealer in Mexico hadden een aantal mensen hun proefritjes bij hem al afgezegd.

Op dit moment beraadt de BBC zich over de brief, maar het is zeer waarschijnlijk dat de excuses er gaan komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker schlaeger

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020