Excite

Met sneeuwkettingen veilig de weg op

Met de auto op wintersport is gemakkelijk en populair, maar in Nederland hebben we maar weinig ervaring met rijden in sneeuwachtig gebied. Daarom is het extra belangrijk om tijdens de wintersport en onderweg er naartoe goed voorbereid op pad te gaan. Belangrijk daarbij is een set goede sneeuwkettingen, zodat je ook tijdens een sneeuwbui of op een besneeuwde weg veilig met je gezin kunt rijden.

Minder schade

Sneeuwkettingen kunnen van levensbelang zijn bij gladheid en slecht weer. Zeker bij afdalingen vanaf een bergpass naar beneden zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Sneeuwkettingen zorgen voor een veel veiliger vervoer per auto. Bovendien loopt de auto vaak veel minder schade op in het geval er toch geslipt wordt of de auto van de weg raakt.

Sneeuwkettingen verplicht

In de meeste Europese wintersportlanden gelden verschillende regels voor het gebruik van sneeuwkettingen. Zo zijn de in België alleen toegestaan als ze het wegdek niet beschadigen. In Frankrijk en Duitsland zijn sneeuwkettingen verplicht bij winterse omstandigheden. In Duitsland geven verkeersborden aan wanneer sneeuwkettingen verplicht zijn. In Oostenrijk en Noorwegen staan hoge boetes op het niet gebruiken van sneeuwkettingen in het winterseizoen.

Gemakkelijk te monteren

Kies bij de aanschaf van sneeuwkettingen voor gemakkelijk te monteren kettingen. In het donker in een hevige sneeuwbui met koude vinders sneeuwkettingen omdoen is al geen pretje. Laat staan wanneer je niet precies weet hoe de kettingen gemonteerd moeten worden. Het loont ook om voor vertrek de sneeuwkettingen een keer thuis om de banden te zetten om te oefenen.

Sneeuwkettingen huren

De meeste mensen rijden niet vaak in besneeuwde gebieden. Aanschaffen van sneeuwkettingen is daarom niet altijd het geld waard. Daarom zijn er veel bedrijven die sneeuwkettingen verhuren, bijvoorbeeld sneeuwkettingen.com. Zo weet je altijd dat je deskundig advies krijgt over het merk sneeuwkettingen en welke het beste bij jouw auto en banden passen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021