Excite

Mercedes trucks: met de vlam in de pijp!?

De gewone man of vrouw kent Mercedes eerder van zijn gewone auto's. Nou ja gewoon, Mercedes staat voor kwaliteit en luxe. Jarenlang waren de taxi's in het straatbeeld Mercedes wagens. En Mercedes is ook bekend uit de Formule 1.

Trucks met een ster!

Maar de Mercedes trucks mogen er zeker ook zijn. Vraag dat maar aan een trucker die elke dag honderden kilometers afmaalt. Zij zijn trots dat ze met 'het merk met de ster' mogen rijden. Een deel van de know how en ervaring uit de Formule 1 wordt immers toegepast in hun auto's maar ook in hun vrachtwagens. Trouwens, eigenlijk heet het merk Mercedes-Benz.

Wat is voor de trucker van belang?

Hij moet blindelings kunnen vertrouwen op de techniek. Het enige wat hij wil is heerlijk rijden! Maar omdat hij lange dagen maakt en op die manier ongeveer woont in zijn truck, is comfort ook van belang. Comfort in de vorm van een automatische schakeling, een goede vering, optimaal optrekken (rijdynamiek), de juiste stuurbekrachtiging zowel bij een lege als bij een volgepakte truck, ideale remtechniek, hydraulische stuurbekrachtiging en liefst een 'mega space' cabine met voldoende beenruimte, liefst een ergonomische zetel, zo nodig een prima bed, voldoende en verlichte opbergruimte, een klaptafel om te kunnen eten, en liefst met een koelkast en natuurlijk airconditioning.

Wat is voor de werkgever van belang?

Voor de baas van de chauffeur of de directeur van een transportfirma zijn twee dingen noodzakelijk: vrachtwagens die hem geen technische problemen bezorgen. Rijden moeten die dingen. En ten tweede: liefst zo zuinig mogelijk zijn. Brandstof, meer bepaald diesel, is samen met de personeelskosten de grootste kostenpost voor zijn bedrijf! Verder zal hij niet snel veranderen van merk voor zijn truckvloot. Een goede samenwerking en advies met zijn fabrikant/leverancier is voor zijn investeringen van cruciaal belang. Omdat hij zijn trucks of koopt, of huurt, of least zijn de daaraan verbonden financiële voorwaarden van levensbelang voor het voortbestaan van zijn bedrijf. Hij verwacht, zo niet eist, dat zijn leverancier hem op dat vlak goed adviseert, financieel tegemoet komt en oplossingen op maat voor zijn bedrijf biedt.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020