Excite

Mercedes stelt productie auto's E-klasse uit

Mercedes moet net als de meeste andere autofabrikanten kosten besparen. Dat kan onder andere gedaan worden door producties uit te stellen. Slachtoffer van de kostenbesparing zijn de E-klasse cabrio en de E-klasse shooting star. De cabrio had in het najaar op de IAAA gepresenteerd moeten worden, maar Mercedes verklaart dat het weinig zin heeft een cabrio te promoten in het naseizoen. De productie is uitgesteld naar het voorjaar. De shooting star, wat een combi wordt met schitterend design, wordt zelfs verplaatst naar 2012.

Om toch een beetje geld te verdienen, haalt Mercedes de productie van andere auto's naar voren. De E-klasse sedan en coupé worden in de VS al vanaf eind juni geïntroduceerd, in plaats van in augustus. Op die manier hoopt Mercedes toch te kunnen cashen in het voorseizoen. De CLS, waar fans op zitten te wachten, ligt nog wel netjes op schema.

De huistuner van Mercedes, AMG, blijft wel gewoon produceren op schema. Binnenkort begint men daar aan de bouw van de E 63 AMG en ook de productie van de SLS zal in het najaar van start gaan. Tevens is men een E 63 Coupé aan het ontwikkelen. Die auto moet het paradepaardje worden van AMG. Er is beloofd een 6,2 liter V8-motor in te bouwen. Dat is natuurlijk altijd erg prettig. De auto wordt zelfs al vergeleken met de Black Series-modellen, ook afkomstig van de tekentafels van AMG. Dat betekent dat liefhebbers van een uniek ontworpen Mercedes hun hart op kunnen gaan halen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021