Excite

Mercedes SLS geinspireerd door 300 SL Gullwing uit 1954

Mercedes is een hippe autofabrikant en in staat om hele nette auto's te produceren. Zo was daar vroeger de 300 SL Gullwing, een auto met deuren die recht omhoog open klapte. Vandaar de naam "Gullwing", want met beide deuren open leek het alsof er een vogel met uitgestrekte vleugels op de auto gemonteerd was. Nu heeft Mercedes beloofd dat de nieuwe Mercedes SLS gebaseerd is op die retecoole 300 SL Gullwing uit 1954!

Concurreren met Audi R8 en Ferrari F430

De Mercedes SLS moet de Mercedes SLR vervangen. Dat paradepaardje is inmiddels wel uitgemolken. De SLR was een nogal brute auto, zowel qua geld (600.000 euro) als qua design. Met de SLS wil Mercedes een niveautje lager inzetten en concurreren met bolides als de Audi R8 en de Ferrari F430. Tja, waarom niet?

Ook SLS uitgevoerd met vleugeldeuren

De inspiratie van de 300 SL Gullwing is het meest duidelijk in de deuren: ook de SLS krijgt vleugeldeuren. Extreem hip dus. De motor wordt met 571 pk zo vernietigend mogelijk gemaakt, terwijl het gewicht zo laag mogelijk gehouden wordt. Dat komt uiteraard op alle fronten de sportprestaties ten goede. Wie de luxe sportbolide wil aanschaffen, moet zorgen in de 2010 over ongeveer drie ton te bezitten. Dan komt het helemaal in orde!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021