Excite

Mercedes pakt driftrecord

Driften, en dan vooral kampioenschappen en recordpogingen, wordt over het algemeen nogal eens gekoppeld aan Japanners en auto’s uit het verre oosten. Toch wist Mercedes recent het record voor de langste drift ooit te pakken, met een C63 AMG. Met een dergelijke auto blijk je heel lang over het asfalt te kunnen glijden.

Mercedes en coureur Mauro Calo pakten het allerminst kinderachtig aan. Calo zette het powerslide-record namelijk op een alleszins respectabele 2,3 kilometer. Probeer dat maar eens in je Opel Astra!

Bij een dergelijke recordpoging krijgen de banden het natuurlijk zwaar te verduren. Die ontploften dan ook na een kleine twee kilometer, maar Calo wist de drift toch nog 400 meter te verlengen. En daarmee precies 400 meter verder dan het oude record.

Volgens de driftkoning zelf is het lang niet zo moeilijk als het lijkt. ‘Er is helemaal niets moeilijks aan. De auto is zo uitgebalanceerd dat ik helemaal niet zo veel correcties hoefde te doen met het stuur en het gaspedaal. Als de banden niet waren ontploft, dan had ik nog veel verder kunnen komen,’ aldus de testcoureur.

Toch moet Calo stiekem een beetje teleurgesteld zijn. Eerder kondigde Mercedes namelijk aan dat het het record op 3 kilometer wilde gaan zetten. In het filmpje hieronder doet Calo nog één keer voor hoe je moet driften.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020