Excite

Mercedes komt met hybride-offensief

  • © Getty Images
Mercedes-Benz lijkt helemaal overstag te zijn als het gaat om hybride auto's. De Duitse autofabrikant is van start gegaan met een echt hybride-offensief en lanceert binnen twee jaar tijd maar liefst tien stekkerhybrides. De eerste daarvan is de C350E. Hoewel deze auto toch bijna 60.000 euro moet kosten, zijn al honderden orders voor het model ingeschoten. Daarmee lijkt het nu al een verkoopsucces te zijn.

De C350E is volgens kenners wel het wachten waard. De auto is voorzien van een 2,0 liter benzinemotor van 211 pk en een sterke elektromotor van 82 pk. De hybride zorgt voor een CO2-uitstoot van 48 gram per kilometer en valt daarmee - zowel in Estate- als Sedan-uitvoering - in de lagere bijtellingsklasse van 7 procent. Ook daarmee scoort de wagen dus punten.

De C350E heeft echter nog meer. De gecombineerde verbrandingsmotor en elektrische aandrijving zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor een overgang tussen de twee nooit als storend wordt ervaren. Je kunt als bestuurder alleen op de toerenteller zien welke motor er aan het werk is. Op de elektrische motor kan zo'n 31 kilometer gereden worden, afhankelijk van de verkeerssituatie en natuurlijk de rijstijl van de bestuurder.

Om het maximale uit de C350E te halen, moet je wel goed op je rijstijl letten. Het navigatiesysteem biedt echter veel informatie die je kan helpen zo zuinig mogelijk te rijden. Daarnaast geeft de auto bijvoorbeeld aan wanneer je gas terug kunt nemen, zodat je nog zuiniger kunt rijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020