Excite

Mercedes komt met gloedje nieuwe CLS

Hoewel het nog zal duren tot de autobeurs in Frankfurt in het najaar, is het prototype van de gloednieuwe Mercedes CLS al gespot tijdens testritten op de Duitse autobahn. De vierdeurscoupé van de nieuwe Mercedes Benz E-klasse komt op de markt naast de tweedeurs coupéversie. Hoewel er nog niet veel design in het prototype zit, zijn toch al veel lijnen te ontdekken.

De Mercedes CLS is een helemaal nieuwe auto

De CLS is de nieuwste aanwinst voor de E-klasse. In tegenstelling tot CLC is het niet een doorontwikkeling van een Sportcoupé. De Mercedes CLS is een helemaal nieuwe auto. De techniek van de W212 wordt gebruikt in het nieuwe paradepaardje van Mercedes Benz.

Hybride-techniek in de nieuwe CLS

Omdat Mercedes ook met de tijd meegaat en aan het milieu en de portemonnee van de klant denkt, wordt er gebruik gemaakt van hybride-techniek in de nieuwe CLS. Dat kunstje wordt afgekeken van de S400 BlueHybrid. Die S-klasse komt ook later dit jaar uit en wordt de eerste in massa geproduceerde auto met lithium ion-techniek. In de CLS wordt deze hybride-techniek dus ook gebruikt, want ook Mercedes kan niet onder de nieuwe eisen van de klant uitkomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020