Excite

Mercedes F-CELL doet de Benz Patent Car 1886 herleven

Mooie tijd was dat, 1886. Toen haalden auto's nog de verschrikkelijke snelheid van om en de nabij de 16 kilometer per uur. Duivelse machines! Mensen durfden er niet in plaats te nemen, omdat ze bang waren dat ze geen adem konden halen. En geen file! Ook zoiets unieks. Moest toen nog uitgevonden worden.

Mercedes is een cool bedrijf en besloot de tijden van 1886 te doen herleven. In dat jaar bracht Karl Benz de Benz Patent Car uit. Een driewieler met de aerodynamica van een zeecontainer, altijd goed. Als trainingsopdracht kregen zo'n 150 jonge werknemers van het bedrijf in Sindelfingen de opdracht om de Benz Patent Car in een modern jasje te steken.

Het resultaat is een F1-bolide met de wielen van een Batavus-fiets en een brandstofcel die zorgt voor een topsnelheid van 25 kilometer per uur: de Mercedes F-CELL Roadster. Qua design ultrahip, maar qua praktisch rijden niet echt fijn. Regen en wind worden opgevangen door de bestuurder en bijrijder en op de snelweg mag je niet. Eigenlijk is het een soort trendy invalidewagentje voor mensen die nooit verkouden worden.

Met behulp van dit soort trainingen wil Mercedes haar werknemers kennis laten maken met alternatieve manier van aandrijving. Dat het resultaat ook een zeer alternatieve auto is, was waarschijnlijk ingecalculeerd. De Mercedes F-CELL Roadster zal naar alle waarschijnlijkheid niet op de markt verschijnen.

Bron foto's: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021