Excite

Mercedes doet ook in fietsen

Bij Mercedes denk je in eerste instantie aan brute auto's van hoge Duitse kwaliteit. Brede wagens, grote sleeën en stevige SUV's, dat is wat Mercedes over het algemeen op de markt brengt. Maar er is meer. Mercedes heeft namelijk ook een unieke Bike Collection. Fietsen van hogere orde, dat dan weer wel. Voor iedere fietser heeft Mercedes een fiets ontwikkelt. Van mountainbike tot wegracer, van opklapfiets tot kindercrosser, Mercedes laat het allemaal uit de fabriek rollen. En nog van hoge kwaliteit ook!

De mountainbike uit de Mercedes Bike Collection is net zo degelijk als een Mercedes ML. Niet voor niets is het apparaat de All Mountain gedoopt. Met de stevige fiets kan elk terrein bedwongen worden. De All Mountain Limited is uniek, want er worden maar 100 exemplaren van gemaakt. Dat kost dan bijna vierduizend euro, maar dan heb je wel een lichtgewicht aluminium frame, SRAM versnellingen, voor- en achtervering en schijfremmen.

Ook gelimiteerd tot 100 exemplaren is de wegracer van Mercedes. Een racefiets van maar 6,9 kilogram, dat is natuurlijk al vrij uniek. Tel daar bij op dat Mercedes de fiets voorziet van een koolstofvezel frame en voorvork, SRAM RED-20 versnellingen en speciale ontworpen wielen, en je begrijpt waarom er bijna vijfduizend euro voor wordt gevraagd. Maar dan race je wel op een Mercedes over het asfalt.

Over een totaal andere boeg gooit Mercedes het met de speciale foldingbike. Deze vouwfiets is voorzien van een gepatenteerd vouwsysteem, waardoor het apparaatje binnen luttele seconde in elkaar gevouwen is en de wielen nog steeds te gebruiken zijn. Handig. Rond de 1700 euro, maar dan is de fiets wel op te vouwen tot 80 x 80 x 35 centimeter. Bovendien kun je zeggen dat je een Mercedes meeneemt in de trein, dat is ook wat waard.

De bestaande fietsen van Mercedes zijn ook verder ontwikkeld. Want er is meer. Mercedes heeft ook een fitnessbike en een trekkingbike, bijvoorbeeld. Leuk voor de kleintjes is de sportieve kidsbike. Die is ook meteen het meest gunstig geprijsd met driehonderd euro. Kun je je kroost op hun derde al hun eerste Mercedes geven, leuk!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020