Excite

Mercedes C63 Affalterbach Edition: Kernbom speciaal

Mercedes en AMG zijn druk bezig om een opvolger te ontwerpen van hun ongeleide projectiel, de C63 AMG. Om het wachten op deze hyperauto te verzachten en nog een slaatje te slaan uit het huidige model brengen ze van het huidige model nog een speciale versie uit, de Affalterbach Edition.

De samenwerking tussen Mercedes en AMG heeft beiden geen windeieren gelegd, want de door de tuner onder handen genomen modellen van de Duitse fabrikant van luxeauto’s zijn zeer populair.

De 6.2 liter V8 van de originele C63 AMG wist het al tot 457 PK te brengen, maar met de Affalterbach Edition doet AMG er nog een schepje bovenop. Met een speciale Performance Package staan er 487 paardjes onder de motorkap te trappelen.

Natuurlijk moet de rest van de wereld ook zien dat je extra veel voor je Mercedes hebt betaald. Daarom wordt de Affalterbach Edition in een speciale kleur grijs gespoten. In combinatie met de zwarte velgen springen de vuurrode remklauwen er ook behoorlijk uit. Ook wordt er kwistig met carbonfiber gewerkt. Het peperdure maar lichte materiaal is bijvoorbeeld op de spiegelkappen en spoiler te vinden.

Ook binnen is het zwemmen in luxe. Zwart leer en carbonfiber zijn de hoofdtonen in het interieur van de Affalterbach Edition.

Wat deze versie moet gaan kosten, is niet bekend. De kans bestaat ook nog eens dat Nederlandse liefhebber dit scheurijzer uit Amerika zullen moeten importeren. Maar dan heb je wel een auto waar de BMW M3 angstig van wordt.

Afbeelding: Mercedes AMG

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020