Excite

Mercedes Benz geeft Nederland twee schoonheden

Nederland wordt deze dagen even flink verwend door Mercedes Benz. De Duitse autofabrikant heeft een paar superauto's ontworpen, waarvan er twee in Nederland zijn te bezichtigen. Het gaat hierbij om de Mercedes SLR McLaren Roadster en de Mercedes SLR Stirling Moss. Die laatste auto is een parel in de catalogus van Mercedes Benz en doet momenteel een wereldtournee. De McLaren is zelfs volledig in de handen van een Nederlandse klant gekomen. Deze zal dus vaker te spotten zijn. Geen slechte zaak, want Nederland kent nogal wat liefhebbers van het grote Duitse automerk.

De Mercedes SLR McLaren Roadster is een unieke auto. Er zijn slechts 150 exemplaren gebouwd van deze unieke open bolide, bekend als de SLR 722 S-Edition. Van de laatste drie auto's gingen er twee rechtstreeks het museum in, maar een Nederlandse klant heeft Mercedes verzocht zijn exemplaar als allerlaatste te bouwen. Dat kost waarschijnlijk flink wat extra, maar als resultaat mag deze Nederlander nu in de McLaren Roadster rijden met het laatste productienummer van de serie. Deze tak van Mercedes Benz gaat nu nog 75 Stirling Moss-auto's bouwen en zal dan verder gaan onder de eigen naam.

Die Mercedes SLR Stirling Moss is misschien wel een van de mooiste auto's ooit ontworpen. Het is een heel erg exclusieve sportauto. De Stirling Moss is de laatste in de reeks auto's die Mercedes onder het SLR-label heeft geproduceerd, maar dan ook wel gelijk het topmodel. Om de auto nog exclusiever te maken, heeft Mercedes besloten de Stirling Moss alleen te verkopen aan mensen die al langere tijd een SLR Coupé of de SLR Roadster in het bezit hebben. Een soort beloning voor loyaliteit, dus. Ondanks de 1,2 miljoen euro die neergelegd moeten worden, zijn de vier exemplaren die in Nederland beschikbaar zijn gesteld al verkocht. En er is een wachtlijst.

Afbeelding: Flickr.nl

De Mercedes SLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020