Excite

Meer samenwerking tussen Tesla en Toyota

Voor de toekomst van autofabrikanten worden elektrische auto’s heel belangrijk. Zo belangrijk zelfs, dat autofabrikanten met elkaar samenwerken om heelhuids uit de strijd te komen. Twee van dat soort bedrijven zijn het Japanse Toyota en het Amerikaanse Tesla.

In een gesprek met analisten vertelde Tesla topman Elon Musk dat er gesprekken gaande zijn met het grote Toyota om de samenwerking te vergroten. Volgens het Amerikaanse AutoObserver is er maar liefst één miljard dollar met de deal gemoeid.

Volgend Musk waren de afgelopen drie maanden de beste in de bestaansgeschiedenis van Tesla. De vraag naar de Roadster nam enorm toe, terwijl er ook veel belangstelling is voor de Model S, die binnenkort geïntroduceerd moet worden. Ook mocht Tesla de elektrische aandrijflijn voor de RAV4 leveren. Dit leverde het bedrijf 100 miljoen dollar op. Ook hielp Tesla bij het bouwen van een aantal elektrische RAV4-prototypes, voor het lieve sommetje van 60 miljoen dollar.

Hoewel het dus goed lijkt te gaan met Tesla, leed het bedrijf toch 58,9 miljoen dollar verlies in het afgelopen kwartaal. Volgens het bedrijf zelf ligt dat vooral aan de hoge ontwikkelingskosten van deTesla Model S, die over ongeveer een jaar moet verschijnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021