Excite

McLaren komt met 'goedkope' en groene super sportwagen

In de jaren '90 was de McLaren F1 een icoon. Een dure, maar retesnelle sportwagen. Wie een McLaren F1 bezat, behoorde tot de elite van de autobezitters. Een McLaren F1, dat stond ergens voor. Maar de Britse bouwer van superauto's had nog meer dromen. Niet alleen de snelste auto ooit bouwen, hoewel dat inmiddels de Bugatti Veyron is, maar ook een relatief goedkope superauto ontwerpen. Om meer mensen de kans te geven een superwagen te bezitten. Met de MP4-12C is die droom verwezenlijkt. Bovendien is het een erg groene auto. Voor een racemonster dan.

De McLaren MP4-12C gaat een kleine 168.000 euro kosten. Dat is niet duur, voor wat je er voor terugkrijgt. Een racemonster, dat is het. Perfecte aerodynamica, prachtige lijnen en een motor waar zes Ford Fiesta's niet tegen op kunnen. Dat is de MP4-12C. Bovendien is de motor erg zuinig. Althans, vergeleken met de motoren die in Ferrari en Lamborghini worden geplaatst. Desondanks knalt de McLaren MP4-12C in 3,4 seconden naar de 100 kilometer per uur en licht de topsnelheid boven de 300 kilometer per uur. Dat is toch best leuk, voor zo'n auto. 600pk helpen daarbij.

De MP4-12C maakt gebruik van technologie die in de Formule 1 wordt getest. Maar de Britten willen er geen ingewikkelde sportauto van maken, die alleen door de experts kan worden gebruikt. Het moet een 'F1 voor de straat' zijn. Daarom zitten er ook parkeersensoren in, cruise control en als je wilt zelfs een navigatiesysteem. Want ook in een exclusieve McLaren wil je niet verdwalen. De auto is van zeer licht materiaal gemaakt, om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Ook zitten er allerlei speciale filters in, die er voor zorgen dat de CO2-uitstoot verbazingwekkend laag is. Maar goed, alles is relatief. De McLaren moet dan wel vergeleken worden met de Ferrari's en Lamborghini's van deze wereld.

Afbeelding: McLaren

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020