Excite

McLaren gaat nieuwe sportauto bouwen

Het is de grote droom van McLaren: een straat-legale racewagen produceren. McLaren startte veertig jaar geleden met deze droom. Toen werd het project M6GT opgestart, maar helaas eindigde dat in goede bedoelingen. Een aantal decennia en nieuwe eigenaren later werd het project alsnog opgepakt. Het resultaat was de McLaren F1, een van de meest beroemde sportauto's ter wereld. Aandeelhouder Mercedes stopte echter de productie voor een gigantisch bedrag en huurde McLaren in om te werken aan de SLR.

Slechts honderd stuks zijn er uiteindelijk gebouwd van de legendarische McLaren F1. Nu is het tijd voor een nieuwe stap en een nieuwe auto. De MP4-12C moet dan ook geen kortstondig project worden. McLaren is serieus over de racewagen. Daarom is er een aparte autodivisie opgezet naast de renstal van McLaren. Elke schroef en elke lijn zijn afkomstig uit de eigen stal. Het enige wat geleend wordt is de motor, die bij Mercedes vandaan gehaald wordt.

Meer dan de McLaren F1 is de MP4-12C een comfortabele sportauto. Het gaat niet puur om de snelheid en de kracht. Daarom zijn er zaken ingebouwd die het comfort moeten vergroten, zoals instelbare schokdempers. Ook de gaspedaalrespons, schakelsnelheid en het schakelgevoel zijn geheel naar eigen wens in te stellen met behulp van knoppen op het dashboard. De McLaren MP4-12C zal in het eerste jaar duizend keer uit de fabriek rollen, met een uiteindelijke totaalproductie van 28.000. We zijn benieuwd!

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020