Excite

Mazda maakt van de CX-7 een unieke auto

Een hoop auto's krijgen de laatste tijd een flinke opknapbeurt. Een nieuwe generatie zorgt namelijk dat liefhebbers van de oudere modellen netjes overstappen. Of het nieuwe model boort weer een scala aan nieuwe gebruikers aan, zoals het geval is bij de Ford Fiesta. De mensen achter Mazda besloten daarom dat het tijd werd dat de Mazda CX-7 van een facelift werd voorzien. Het resultaat is een nieuwe en uiteraard schonere CX-7, die er goed uit ziet. Stoer, robuust en klaar voor zowel het asfalt als de onverharde wegen, met de nieuwe Mazda CX-7 kun je veel kanten op.

Mazda toont de nieuwe CX-7 op de autoshow in Frankfurt in september. Opzienbarend is de hele schone dieselmotor die er in is gebouwd, speciaal voorzien van een ureum-injectie voor de katalysator. Dit beperkt de NOx-uitstoot en maakt de auto alleen maar schoner. Deze technologie is ontwikkeld omdat in Japan en de Verenigde Staten men veel ophef maakt over de NOx-uitstoot van diesels. In Europa rijden de meeste vrachtwagens al met een dergelijk systeem. Mazda is de eerste die een personenauto voorziet van de ureum-injectie, wat betekent dat er een extra vloeistoftankje in de motor zit. Hier kan het spul Adblue ingegoten worden, waar ureum in zit.

Het mooie van het Adbluetankje is, dat het maar eens in de 20.000 kilometer hoeft worden bijgevuld. Het kan dus met de grote, jaarlijkse beurt worden meegenomen en brengt geen extra lasten met zich mee voor de bestuurder. Ook is er net zoveel bagageruimte in de CX-7 met diesel als in de gewone uitvoering. Dus ook daar kost het niets extra's. Het maakt de auto alleen een stuk schoner en dat is altijd aan te bevelen. Het zal dan ook niet lang duren voordat andere fabrikanten de techniek van Mazda kopiëren en hun eigen diesels uitvoeren met ureum-injectie.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020