Excite

Mazda innoveert met CX-5

Als automerk timmert Mazda al een tijdje aan de weg. In 1931 kwam de Japanse fabrikant met haar eerste auto, de Mazdago. Die driewielige truck was tachtig jaar geleden een mijlpaal. Dit jaar behaalt Mazda weer een mijlpaal, met de introductie van de CX-5.

Met deze compacte SUV betreedt Mazda een nieuw segment. Maar daarnaast is het de eerste Mazda die geproduceerd wordt voor de Europese markt die gebruik maakt van SkyActiv-techniek, waarmee de verbrandingsmotor aanzienlijk zuiniger werkt. In Europa komt de CX-5 met een 2.0-liter benzinemotor en een 2.2-liter turbodiesel op de markt. Vooral de diesel lijkt een milieuvriendelijk alternatief te zijn; Mazda wil er voor zorgen dat deze minder dan 120 gram CO2 per kilometer uitstoot.

De CX-5 is de eerste Mazda die in de designtaal Kodo is ontworpen. Met Kodo krijgen de nieuwste generatie Mazda’s een prominente nieuwe voorzijde met een brutaler familiegezicht en een dynamische styling, die vitaliteit en lenigheid uitstraalt,’ aldus de autofabrikant zelf.

De CX-5 zal voor het eerst in levende lijve te zien zijn op de persdag van de IAA in Frankfurt, op 13 september. Vanaf 2012 zal deze grote en zuinige Mazda te bekijken zijn in de showroom.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021