Excite

Maserati komt met Quattroporte GTS

De Maserati Quattroporte S gooide een hele nieuwe markt open: die van de snelle zakensedans. Luxe vierdeurs van beroemde sportmerken. Inmiddels heeft BMW de 5-serie GT, Jaguar biedt de XF-R en Porsche komt met de zeer stijlvolle Panamera. Al deze auto's zijn goedkoper dan de nieuwe GTS-versie van de Quattroporte. Is de nieuwe Maserati zijn geld waard?

Ten opzichte van de Quattroporte S heeft de GTS tien pk extra. De motor komt dan uit op 440 pk. Tevens zit er nieuwe software in, die de automatische versnellingsbak nog sneller en soepeler laat schakelen. De veren zijn stijver gemaakt, de banden lager, de wielen groter en de remschijven voor groter, dat was het wel zo'n beetje.

Al die extra zijn leuk, maar niet de ruim 13.000 euro exta waard die je meer betaalt ten opzichte van een Maserati Quattroporte S van 197.430 euro. Bovendien zijn eerder genoemde supersedans van de andere merken goedkoper en vaak steviger. Neemt niet weg dat de Quattroporte GTS een zeer stijlvolle sedan is die een hoop herrie kan produceren. En dat is natuurlijk ook wat waard.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019