Excite

Maserati en Alfa willen eigen SUV’s maken

Wie denkt dat er met een groot gezin niet in een sportieve wagen gereden kan worden, zal binnenkort misschien wel prettig verrast worden. Maserati en Alfa overwegen namelijk om zelf SUV’s op de markt te brengen. Er wordt op dit moment gewerkt aan een haalbaarheidsstudie, die uitgaat van een Maserati en Alfa op het platform van de Jeep Grand Cherokee.

Dit nieuws werd bevestigd door de grote baas van Fiat en Chrysler, Sergio Marchionne. Hij vertelt bovendien dat hij het erg belangrijk vindt dat men hierin de vruchten kan plukken van het werk dat verricht is aan de nieuwe Grand Cherokee. Hiervoor werd nauw samengewerkt met Daimler. Het resultaat is een platform dat geschikt is voor zeer krachtige motoren. Dit betekent goed nieuws voor autoliefhebbers, want men overweegt om in de Maserati een Ferrari-motor te plaatsen. Op dit moment worden er al Ferrari-motors in Maserati’s geplaatst, maar dat zijn dan gewone automodellen en geen SUV’s.

De Alfa en Maserati zullen niet de eerste auto’s zijn die terechtkomen op een basis van de Grand Cherokee. Ook de Dodge Durango uit de VS is hierop gemaakt. Alfa en Maserati hopen op deze markt ook een sterke positie te kunnen veroveren en zonder SUV maken de twee in Amerika gewoon geen schijn van kans. In 2003 werd al eens een experiment uitgevoerd, maar dat was weinig succesvol en vond geen navolging. Nu lijkt het erop dat de plannen wel al binnen 1 tot 2 jaar uitgevoerd zouden kunnen worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker DeusXFlorida

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020