Excite

Man raakt verlamd bij sprong over vijf auto’s

De 23-jarige Samuel Koch probeerde live bij ‘Wetten, dass...?’ met springveren onder zijn schoenen over vijf rijdende auto’s te springen. Bij de derde auto, die door zijn vader bestuurd werd, ging het mis. De jongen kwam ernstig ten val en zou inmiddels tekenen van verlamming vertonen.

Koch zou voor zijn weddenschap vier minuten nodig hebben om zijn levensgevaarlijke stunt uit te voeren. Doordat Koch de derde auto raakte, raakte hij uit evenwicht en kwam hij ontzettend hard op de grond terecht. De presentator leek eerst nog niet helemaal in de gaten te hebben hoe ernstig het was, maar al snel werd het programma afgebroken en terwijl de zender muziekvideo’s vertoonde, werd Koch naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie.

De jongen werd in kunstmatige coma gebracht en zou nog in zeer kritieke toestand verkeren. Omdat de ruggengraat van Koch is aangetast, vertoont hij op het moment tekenen van verlamming. Inmiddels is hij weer ontwaakt uit zijn coma en hebben de dokters aangegeven dat er geen sprake van hersenschade is. Een volledig herstel lijkt echter ook uitgesloten: de verlamming aan armen en benen is waarschijnlijk blijvend.

Dat de stunt waarschijnlijk niet tot een goed einde zou komen, had voorspeld kunnen worden. Ook tijdens de repetities was Koch namelijk al twee keer ernstig ten val gekomen. Zelfs Koch zelf gaf aan dat hij toch wel sceptisch was over zijn kans van slagen.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020