Excite

Man laat Ferrari 25 jaar verstoffen in garage

  • © Getty Images
De 77-jarige zakenman Patrick Sinn gaat zijn Ferrari verkopen. De zeldzame 365 GTB/4 Daytona stond al 25 jaar ongebruikt in een parkeergarage. De man uit Toronto kocht de wagen aan het begin van de jaren '70. Toen zijn vlucht na zijn skivakantie in Chamonix, Frankrijk, vertraging opliep, besloot hij de autoshow van Genève te bezoeken. Daar werd hij op slag verliefd op de Daytona die hij vond in de stand van Ferrari.

Sinn boekte zijn vlucht om naar een reisje Milaan om de fabriek van Ferrari in Maranello te bezoeken. Daar plaatste hij meteen zijn bestelling voor een nieuwe Daytona. In 1971 kreeg hij de wagen en reed hij er een maand mee rond in Europa. Daarna liet hij de auto verschepen naar Noord-Amerika.

Eenmaal thuis in Toronto maakte hij dankbaar gebruik van zijn nieuwe auto. Hij reed er in totaal bijna 100.000 kilometer mee. Toen zijn vader echter in 1989 overleed parkeerde hij de auto onder zijn appartement en vertrok hij naar Hong Kong om daar de zaken rondom de erfenis te regelen. Hij bleef zes jaar weg, maar keek ook na zijn terugkomst niet meer om naar de kostbare Ferrari.

Nu gaat de prachtige klassieker dan ook onder de hamer. In maart volgend jaar wordt hij geveild op het concours d'elegance van Amelia Island. Naar verwachting zal de Ferrari tussen de 800.00 en 1 miljoen euro opbrengen. Dat die waarde zo hoog ligt, komt onder meer doordat de auto nog maar één eigenaar heeft gehad en helemaal in originele staat is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020