Excite

Man bestuurt arm en auto met gedachten

Mensen die hun ledematen verliezen, hoeven op geen enkel vlak onder te doen voor mensen die al hun ledematen nog hebben. Dat hebben we hier op deze plek al vaker besproken. Christian Kandlbauer is het zoveelste voorbeeld. Een paar jaar geleden verloor hij zijn arm tijdens een industrieel ongeluk, toen er 20.000 volt op kwam te staan. Afgelopen week haalde hij zijn rijbewijs met behulp van de de slimste kunstmatige arm te wereld.

Kandlbauer heeft twee jaar gekregen de slimste kunstmatige arm ter wereld geinstalleerd gekregen op zijn lichaam. Kandlbauer bestuurt de arm met behulp van gedachten. Zijn gedachten zorgen voor elektrische impulsen aan het einde van zijn biologische zenuwen, die door de daaraan gekoppelde elektronische sensoren worden opgepikt door de kunstmatige arm. Door te denken aan wat de arm moet doen, doet de arm het. Vernuftige technologie!

Inmiddels bewees Christian Kandlbauer zeer handig te zijn met zijn nieuwe technologische arm. Afgelopen week slaagde hij voor zijn rijbewijs. De arm is intelligent genoeg om de ingewikkelde handelingen van het autorijden uit te voeren. Kandlbauer rijdt wel in een enigszins aangepaste auto, maar dat maakt de prestatie er niet minder op.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020