Excite

Magneetzweefauto wordt auto van de toekomst

Als het aan designer John Stephen Baltazar ligt, dan wordt de magneetzweefauto dé auto van de toekomst. Het systeem dat op dit moment al voor moderne treinen gebruikt wordt, kan wat hem betreft ook worden ingezet voor auto’s.

De auto’s moeten zich voortbewegen via een magnetisch veld. Het rijden op rubber behoort dan voorgoed tot het verleden. Waarschijnlijk zullen de elektromagneten die nodig zijn om de wagen voort te bewegen niet geplaatst worden op het wegdek, maar op de auto zelf. Ondanks dat zal de auto toch lichter, sneller en zuiniger worden dan gewone auto’s.

Vanuit duurzaamheidoogpunt zal er waarschijnlijk gekozen worden voor kooldioxide-sensoren. Die maken deel uit van de twee uitlaten aan de achterkan. Op deze manier is realtime bij te houden hoeveel CO2 de wagen uitstoot. Als de schadelijke grens gepasseerd wordt, kan de bestuurder hiervan een waarschuwing krijgen. Andere technische snufjes worden nog bedacht, maar automatisch inklapbare achteruitkijkspiegels en ingebouwde camera’s behoren zeker tot de mogelijkheden.

Natuurlijk is het design van deze nieuwe auto, die Baltazar zelf de Astrum Meera noemt, ook behoorlijk futuristisch en sportief. Voor de consument is het aantrekkelijk genoeg, maar het is nog wel de vraag of autofabrikanten ook iets in het idee zien. Voorlopig zal het kostenplaatje dat bij de auto hoort voor hen toch wat minder aantrekkelijk zijn. Dat werkt natuurlijk ook weer door tot de consument: die wil graag sportief en duurzaam rijden, maar niet tegen elke prijs.

Afbeelding: idealize.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020