Excite

Magna gaat Opel overnemen

Opel staat op de rand van de afgrond. Men vermoedt dat GM, de Amerikaanse eigenaar van Opel en Vauxhall, maandag het faillissement aan gaan vragen. De Duitse autofabrikant was om die reden druk in gesprek met investeerders. Zo zou Fiat interesse hebben in het Duitse merk, maar ook Magna, een Canadese fabrikant van auto-onderdelen, wilde Opel overnemen.

Uiteindelijk haakte Fiat af. De Italianen vonden dat ze te weinig inzicht kregen in de financiën van Opel. Magna kwam er wel uit met GM. Het bod dat Magna deed, was voor GM goed genoeg om akkoord te gaan. Het Canadese bedrijf, ooit opgericht door een Oostenrijkse immigrant, zou daarmee eigenaar worden van Opel. De Canadezen waren bereidt 300 miljoen euro te steken in Opel, iets wat de Duitse regering weigerde toen Opel daar om vroeg. De internationale gemeenschap vond dat niet geweldig van de Duitse overheid, omdat Opel ook belangen heeft in andere Europese landen.

Het wachten is nu op het akkoord van de Duitse regering, die een grote vinger in de pap heeft als het om Opel gaat. Zij moeten akkoord gaan met de overname. Naar verluid zou het ook wel eens goedkoper kunnen zijn om het bedrijf failliet te laten gaan, ondanks de 1,5 miljard overbruggingskrediet. Of Magna dus ook daadwerkelijk de eigenaar wordt van Opel, is dus in handen van de Duitse regering.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020