Excite

Mag Google Glass in de auto?

Nederland moet effect onderzoeken van Google Glass in de auto en andere vormen van verkeer. Dat vinden verschillende partijen in de Tweede Kamer. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zou zo’n onderzoek moeten uitvoeren. Volgens het ministerie is het nu nog te vroeg om iets te zeggen over de gevolgen van Google Glass. Er is dan ook nog geen sprake van een mogelijke wetgeving omtrent de Google gadget, bevestigen de PvdA en de VVD.

Aanpassing van de wet

Volgens SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is het onwaarschijnlijk dat het ministerie zich niet zal bemoeien met mogelijke regels wat betreft de Google Glass in de auto. “Mensen zijn vaak huiverig iets negatief te roepen over nieuwe innovatie omdat dat het kan remmen. Het lijkt me handig als er wel naar wordt gekeken. Ik zou het goed vinden als ze het toegeven.” Gesthuizen pleit voor een kleine aanpassing van de wet, op een algemeen niveau. De Google Glass hoeft niet specifiek genoemd te worden; de wet zou ook moeten gelden voor andere technologische snufjes.

Veiligheidsgrenzen Google Glass

D66 is het eens met het standpunt van de SP. Volgens Kees Verhoeven van D66 is het belangrijk dat de veiligheidsgrenzen van de Google Glass in de auto worden vastgesteld. Hij vergelijkt de Glass met andere technische toepassingen in de auto, zoals de TomTom. “Als je extra toepassingen kan gebruiken in de auto behalve bellen, kan dat risico’s opleveren. Je gaat ook geen film kijken op je navigatiesysteem.”

Google Glass voor consumenten

De Google Glass wordt op dit moment gebruikt door enkele duizenden ontwikkelaars, voornamelijk in de Verenigde Staten. Pas in 2014 zal de bril voor gewone consumenten verkrijgbaar zijn. Vooralsnog is duidelijk dat de Google Glass in de auto als handsfree telefoon kan werken, maar het is ook mogelijk om apps te installeren en te internetten. Die informatie wordt dan op de binnenkant van de Google Glass geprojecteerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020