Excite

Mach7 Falcon: Nieuwe Amerikaanse krachtpatser

Autoliefhebbers kunnen zich vergapen aan weer een nieuwe supercar. Deze keer komt hij uit Amerikaanse koker, en dat is te zien. De Mach7 Falcon doet denken aan ouderwetse muscle cars, maar dan een stuk sneller.

De fabrikant van de Falcon, Mach7 Motorsports, is vooral bekend door het tunen van Dodge Vipers. Niet zo gek dan ook dat ze de prestaties van de Falcon vergelijken met deze fameuze Amerikaanse sportwagen. In de praktijk betekent het dat de honderd kilometer per uur bereikt is in 3.5 seconden en dat de topsnelheid ruim boven de 300 kilometer per uur zou moeten liggen.

De basisversie van de Falcon wordt van kracht voorzien door een blok uit de Corvette Z06 van 507 PK. Voor wie dit nog niet genoeg is, kan hij ook worden uitgerust met de krachtpatser uit de Corvette ZR1. Daarmee krijgt deze Amerikaanse droommachine ineens 647 PK op de achterwielen.

En dat is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat het gewicht laag is gehouden. Slechts 1300 kilogram hoeft de Falcon mee te zeulen.

Hoewel het dus een lichtgewicht is, is er zeker niet beknibbeld op het interieur. De eigenaar van deze hypercar kan baden in luxe, met onder andere leer, Bluetooth en een Bose audiosysteem.

Wanneer de productie van de Falcon precies wordt gestart en wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend.

Afbeelding: Falcon Motorsports

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021