Excite

Lotus gaat eigen motoren ontwikkelen

Autofabrikant Lotus gaat voor een nieuwe serie modellen zelf motoren ontwikkelen. Hiervoor is geld vrijgekomen, omdat de oplevering van de Lotus Elan op de lange baan is geschoven.

Lotus maakte vorig jaar op de autosalon in Parijs direct zijn plannen voor de komende jaren bekend. De fabrikant onthulde vijf toekomstige modellen, maar daarvan is inmiddels de Lotus Elan uitgesteld. Lotus kwam tot deze beslissing, omdat de Elan anders te dicht in de buurt van de Lotus Esprit zou zitten.

Het concern heeft besloten om eerst de Esprit op de markt te brengen en de Elan pas te lanceren als de Esprit op het einde van zijn levenscyclus is. Op deze manier verwacht het financieel geplaagde Lotus meer inkomsten te genereren.

Het uitstellen van de Elan betekent wel dat Lotus budget vrijmaakt om zelf motoren te ontwikkelen. Het bedrijf denkt aan een serie van V8 en V6 motoren. Bij de ontwikkeling van de V8 wordt de versie van Ferrari als norm gehanteerd. Deze motor moet een vermogen van 550 tot 570 pk krijgen. De V6 moet volgens de huidige plannen een vermogen van 450 pk gaan halen, zo meldt Autocar.

Lotus hoopt met het uitbrengen van eigen motoren in te spelen op de wensen van zijn klanten. Uit een publieksonderzoek naar aanleiding van de lancering van de vijf nieuwe modellen kwam naar voren dat de naam Lotus meer aanzien krijgt als afscheid word genomen van de huidige Toyota-motoren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020