Excite

Lotus brengt Limited Edition uit

Alsof een Lotus op zich al niet speciaal genoeg is, komt dit bijzondere automerk met een Limited Edition, de Lotus Exige Scura. De Exige Scura wordt in een erg kleine oplage gemaakt; wereldwijd zullen er slechts 35 exemplaren verschijnen.

De naam van de nieuwe wagen verwijst naar zijn uiterlijk: ’scura’ betekent in het Italiaans ‘donker’. En met die naam slaat Lotus de spijker op zijn kop: de Scura is namelijk volledig uitgevoerd in matzwart. Hoogglans strepen die van voor naar achter lopen zorgen voor een sportieve look.

De striping is echter niet het enige sportieve element van deze wagen. De wagen is namelijk ook voorzien van een grote achterspoiler, carbon elementen op de carrosserie en in het interieur en een heuse launch control. Deze uitstraling past goed bij de sportieve eigenschappen van de wagen, maar ook bij het feit dat het hier om een lichtgewicht auto gaat. De bolide weegt in totaal slechts 925 kilo en is daarmee uitzonderlijk licht, zeker voor zijn klasse.

Ook onder de motorkap is de Lotus Exige Scura een wagen om serieus rekening mee te houden. Met een 1,8 liter viercilinder met supercharger en intercooler, gecombineerd met maar liefst 260 pk, rij je met deze wagen in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100.

Past een Lotus Exige Scura ook wel in jouw garage? Je kunt hem direct bestellen voor een kleine €50.000. Je moet er wel snel bij zijn, want voor je het weet zijn ze op!

Afbeelding: EVO Magazine

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019