Excite

Limo Eisenhowers onder de hamer

Als je echt een aparte auto wilt, dan koop je een auto met geschiedenis. Bijvoorbeeld de Caddilac waarin de Amerikaanse president Eisenhower werd rondgereden. Deze Caddilac series 75 gaat binnenkort onder de hamer, en zal naar verwachting zo’n 120.000 tot 155.000 euro moeten opleveren.

De auto werd voor het Witte Huis aangepast door Hess & Eisenhardt en werd voornamelijk gebruikt door de First Lady. Na de dood van Eisenhower werd de auto verkocht aan een Amerikaanse generaal.

In 1988 kocht de Franse verzamelaar Olivier Delafon de presidentiële auto. Delafon verkocht hem in 2006 weer, waarna de huidige eigenaar de auto te koop aanbiedt. De veiling zal gedaan worden door Auctions America. Hoewel de auto meer dan twintig jaar in Europa is geweest, is de Caddilac nu weer terug om tegelijkertijd met 1200 andere auto’s geveild te worden.

Uiteraard werd de auto aangepast voor presidentieel gebruik. Zo werd de B-stijl verwijderd zodat de pers altijd een goede foto van het presidentiële paar kon nemen. Ook werd het dakraam aangepast. Om het mogelijk te maken dat de Eisenhowers in de auto gingen staan, werd er een reling aangebracht zodat het echtpaar zich stabiel kon vasthouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020