Excite

Lichte variant Porsche Cayman op de markt

Porsche is momenteel erg haar best aan het doen om van bestaande modellen lichtgewicht varianten op de markt te zetten. Zo werd onlangs de Porsche Boxter Spyder gepresenteerd aan de pers. Deze versie van de Boxter is maar liefst 80 kilogram teruggebracht, tot een gewicht van 1.275 kg. Porsche heeft laten weten eenzelfde operatie te willen toepassen op de Cayman.

Bij de Porsche Boxter zijn een hoop zaken uit de auto gehaald om het gewicht terug te brengen. Zo werd er gekozen om meer onderdelen van de carrosserie in aluminium uit te voeren. Ook ontbreken een radio en airconditioning. Tot slot zijn de wielen, stoelen en tank aangepast. De grootste klap werd echter gemaakt door de elektrisch bedienbare cabrioletkap er af te halen en te vervangen door een dak van lichte materialen. Uiteraard zijn in de Porsche Boxter Spyder de radio en airconditioning nog wel optioneel in te bouwen.

Porsche wil dezelfde operatie dus toepassen op de Cayman. Daar zal het een stuk lastiger worden om 80 kg uit te schroeven. De Cayman is van zichzelf een grotere auto, met zwaardere onderdelen, en er is geen cabrioletkap die er af gehaald kan worden. Toch heeft Porsche goede hoop de Cayman een stuk lichter te kunnen maken. Waarschijnlijk komt de lichte variant van de Porsche Cayman in 2010 op de markt met de toevoeging 'Club Sport'.

Afbeelding: Flickr, JLaw45

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020