Excite

Luxe rijden in een Lexus

Vind je Toyota maar een beetje een saai merk, maar vind je de betrouwbaarheid ervan wel aantrekkelijk? Dan kun je misschien beter uitkijken naar een Lexus. Lexus is een merk van Toyota, maar dan een stuk luxer. En dat betekent niet alleen meer comfort, maar ook veel meer om naar te kijken en van te genieten.

Sterke concurrentie

Het merk Lexus werd in 1989 opgestart als een luxer alternatief voor het toch wat 'gewone' Toyota. Het merk werd direct een goede concurrent voor merken als Jaguar, Mercedes, BMW en Audi en heeft die positie in de jaren daarna vast weten te houden.

Lexus modellen

Het allereerste Lexus-model dat op de markt verscheel was de LS 400. Dit was een grote auto: een limousine die voorzien was van een V8-motor. Indrukwekkend, maar niet voor iedereen even praktisch. Daarna volgden ook kleinere modellen met een meer sportieve uitstraling. Inmiddels zijn er allerlei soorten Lexus wagens verkrijgbaar, zelfs cabrio's.

L-Finesse

Een van de belangrijkste kenmerken van de Lexus wordt samengevat in 'L-Finesse', de ontwerpfilosofie van het merk. L-Finesse staat voor het streven naar perfectie. Dit is te zien aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Het is de bedoeling dat de auto's van Lexus uitnodigend zijn en dat je er zonder problemen veel tijd in door wilt brengen. Deze filosofie werd in 2005 geïntroduceerd en heeft tot nu toe geleid tot diverse succesmodellen die de automarkt weer op haar grondvesten hebben doen trillen. Denk bijvoorbeeld aan de vernieuwde GS en de vernieuwde IS, respectievelijk een Sedan en een Hatchback, met name bedoeld voor de zakelijke markt.

Hogere prijs

Tegenover meer luxe, comfort en stijl staat natuurlijk ook een hogere prijs. Waar Toyota ook auto's heeft voor minder dan tienduizend euro, kunnen de kosten voor een Lexus oplopen tot het tienvoudige. Daar staat echter wel een hoge restwaarde tegenover én het voordeel van het rijden in een zeer betrouwbare auto.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019