Excite

Lexus toont nieuwe LF-Ch

De nieuwsgierige liefhebbers weten nu eindelijk hoe de nieuwe conceptcar van Lexus, de LF-Ch eruit ziet: het automerk gaf de eerste afbeelding vrij van deze wagen, die en ‘premium compact’-auto in het C-segment moet gaan worden.

De wagen zal volgende maand voor het eerst in het echt te zien zijn, op de IAA in Frankfurt. De conceptwagen is in ieder geval voorzien van een hybride aandrijflijn en vormt eigenlijk de eerste compacte hatchback van Lexus. Het bedrijf had al eerder aangekondigd aan deze wagen te werken, maar vooralsnog leek dit niet tot concrete resultaten te leiden.

Hoe de auto er in het echt uit ziet zal nog even een verrassing blijven, maar we kunnen er in ieder geval al van uit gaan dat het uiteindelijke productiemodel hooguit twintig procent zal afwijken van het model dat op de autoshow in Frankfurt gepresenteerd zal worden.

Een aantal kenmerken van de nieuwe LF-Ch zijn al bekend. Zo wordt de wagen een vijfdeurs, omdat de klant dit veel handiger vindt. Hij zal niet verkrijgbaar zijn als driedeursvariant. Verder maakt de LF-Ch gebruik van het hybridesysteem uit de Prius, gecombineerd met conventionele aandrijflijnen. De wagen zal ook volledig op elektriciteit kunnen rijden.

Meer informatie wilde Lexus vooralsnog niet kwijt, tijdens de IAA hopen we meer te kunnen vertellen over deze nieuwe Lexus!

Afbeelding: Auto kopen.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021