Excite

Lexus denkt aan kleine SUV

Lexus, het luxemerk van Toyota, gaat steeds meer de concurrentie aan met de traditionele Duitse luxemerken zoals BMW, Mercedes en Audi. Geen wonder dan ook dat de Japanners overwegen om een compacte SUV in de markt te gaan zitten, die tegenwicht moet gaan bieden aan onder andere de Audi Q5 en de BMW X3.

Volgens bronnen gaan er intern steeds meer stemmen op om inderdaad een kleine SUV te ontwerpen. Al eerder werd er gesproken over een dergelijke auto, maar Lexus heeft daar tot nu toe nog geen harde beslissingen over genomen. Wel schijnt de laatste modelstudie zo goed te zijn bevallen bij de hoge heren van Lexus, dat er een grote kans is dat de kleine SUV er daadwerkelijk komt.

In 2007 liet Lexus ook al een compacte SUV zien als concept. Er is dan ook een gerede kans dat het uiteindelijke model, mocht het er komen, sterke gelijkenissen gaat vertonen met de LF-Xh. De LF stond destijds voor Lexus Future, wat zich uiteraard vertaalde in hybride technologie onder de motorkap. Daarnaast had de LX-Fh led verlichting en een erg vernieuwend ontwerp.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020