Excite

Bestel op tijd: levertijd winterbanden

In Nederland zijn de afgelopen winters steeds zo streng geweest, dat bijna iedereen wel de overstap heeft gemaakt naar winterbanden. Winterbanden hebben meer grip op de weg en zijn daardoor wat veiliger. Het enige nadeel is dat niet iedereen ze heeft liggen en dat er soms sprake is van een levertijd van winterbanden. Dat is vooral het geval als er een run op ontstaat, iets dat regelmatig voorkomt tijdens strenge winters.

Bestel op tijd

Op tijd bestellen heeft meer voordelen dan alleen een beperkte levertijd van winterbanden. Als je je winterbanden bijvoorbeeld in de zomer of de lente al aanschaft, dan kun je ze vaak ook krijgen voor een wat vriendelijker prijsje. Op dat moment is er namelijk niet zoveel vraag naar. Als je ze tijdens een strenge winter nog moet bestellen, dan kun je er op rekenen dat je de hoofdprijs betaalt. Bovendien is het fijn om ze alvast in huis te hebben, zodat je zelfs helemaal aan het begin van de winter al over kunt schakelen. Je hoeft ze in principe maar één keer in de zoveel tijd te kopen; een set kan gerust een jaar of vier mee gaan, afhankelijk van je rijstijl.

Te laat?

Ben je wat te laat met bestellen? Informeer dan voor je alsnog bestelt altijd naar de levertijd van winterbanden. Je kunt beter wat verder kijken dan dat je uiteindelijk een stel in bestelling hebt staan, terwijl er pas tegen het einde van de winter geleverd kan worden. Er zijn altijd kleinere bedrijfjes die nog iets op voorraad hebben, of juist grotere bedrijven die sneller toegang hebben tot de banden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020