Excite

Let op de kosten: Deel, lease of neem een huurauto als auto

Autorijden geeft veel mensen een gevoel van vrijheid. Anders dan bij het openbaar vervoer kan je instappen waar je maar wil en, wanneer je parkeerruimte vindt, uitstappen waar je wil. Tegelijkertijd staat die auto bij een heleboel mensen meer dan de halve week stil. Daarom zijn er goedkopere opties te bedenken. Deel, lease, huurauto. Auto rijden kan op allerlei manieren.

Natuurlijk is het fijn als je een lease auto hebt, maar meestal mag je die niet onbeperkt privé gebruiken en betaal je er voor via je bijtelling. Bedenk dus goed of je überhaupt wel een auto nodig hebt, en sla zo nodig die leaseauto af.

Je kan namelijk voor de dagen waarop je een auto nodig hebt ook een auto huren. Een klein autootje huur je al vanaf €30 per dag.

Je zou ook kunnen denken aan Greenwheels. Deze rode autootjes heb je vast wel eens zien staan. Voor een vast bedrag per maand heb je de mogelijkheid zo'n kek karretje te huren. Als je eenmaal instapt, betaal je nog wel een bedrag per kilometer. Rijd je weinig, dan kan je op deze wijze veel geld besparen.

Dit laatste is meer een combinatie van huren én delen, maar in dit geval heb je een bedrijf als tussenpersoon. Je zou natuurlijk ook zelf iemand kunnen zoeken om een auto met je te delen. Spreek dan natuurlijk van te voren wel goed af wat bijvoorbeeld de regels zijn bij schade.

Afbeelding: Flickr, gebruiker fleur-design

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020