Excite

Lease van auto en bedrijfsmiddelen

De lease van auto’s en bedrijfsmiddelen wordt steeds gemakkelijker, zowel voor particulieren, grote bedrijven als voor het MKB. Het bekendst is natuurlijk de leaseauto, maar er kunnen veel meer producten geleasd worden. Denk aan materieel voor bouwbedrijven, land- en tuinbouwmachines of kantoorunits of dure ICT-apparatuur. Er is zelfs een kledingmerk dat spijkerbroeken least. Het leasen van bedrijfsmiddelen heeft vaak dezelfde financiële voordelen als het leasen van een (bedrijfs)auto.

Voordelen van leasen

Wat zijn precies de voordelen van leasen? Het belangrijkste voordeel aan een lease is natuurlijk dat je als bedrijf niet hoeft te investeren in dure machines of auto’s. Daardoor blijft er meer geld over om te investeren in het bedrijf. Bovendien hebben ICT apparatuur en bijvoorbeeld medische machines een beperkte ‘houdbaarheid’, waardoor er regelmatig opnieuw geïnvesteerd zou moeten worden. Door te leasen blijven die kosten beperkt, en werk je toch met het nieuwste materiaal. Afhankelijk van het soort contract wordt zelfs het onderhoud aan auto of apparaat gedaan. Tenslotte heeft leasen een fiscaal voordeel, wederom omdat je als bedrijf niet hoeft te investeren.

Lease auto

Het populairste en bekendste lease artikel is natuurlijk de lease auto van de zaak. Lease auto’s worden in de meeste gevallen door de werkgever geleased van een leasebedrijf. Werknemers rijden er in, maar de auto’s blijven in het bezit van het leasebedrijf. Voorbeeld van zo’n bedrijf is het Leaseloket, dat samenwerkt met Athlon Car Lease, maar er zijn ook andere spelers op de markt. Auto’s kun je overigens steeds gemakkelijker leasen via het Internet.

Leasecontracten

Zoveel mensen zoveel wensen, en daarom zijn er veel verschillende leasecontracten denkbaar, voor zowel lange termijn als de zogenaamde short lease voor kortere periodes. Ook is er de financial lease: een vorm waarbij je als bedrijf uiteindelijk eigenaar wordt van de auto of van het apparaat. De tegenhanger is de operational lease, waarbij het leasebedrijf eigenaar blijft en dus ook de financiële risico’s voor zich neemt. Voor de best passende leasecontracten raadpleeg je het leasebedrijf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020