Excite

Voor- en nadelen van een lease auto

Veel mensen denken dat een lease auto alleen is weggelegd voor mensen met een eigen bedrijf. Dat is niet waar; je kunt ook als particulier een lease auto nemen. De motivaties hiervoor zijn eigenlijk veelal hetzelfde als voor het kiezen van een lease auto van de zaak.

Voordelen lease auto

De voordelen van een lease auto zijn talrijk: over het algemeen heb je een veel nieuwere auto en de onderhoudskosten komen voor rekening van de leasemaatschappij. Dat geldt ook voor de verzekeringskosten en soms - in het geval van een lease auto van de zaak - ook de brandstofkosten. Je hoeft de aanschafkosten van de wagen niet te betalen en je betaalt geen afschrijving. Ook de wegenbelasting zit bij de leaseprijs inbegrepen. Heb je schade of pech? Dan regelt de leasemaatschappij ander vervoer voor je. Aan het einde van de contractperiode mag je vaak weer een nieuwe auto uitkiezen, waardoor je eigenlijk zelden in een echt oude auto rijdt.

Nadelen lease auto

Natuurlijk staan tegenover al die voordelen ook een aantal nadelen. Allereerst heb je de kosten: hoewel je wel een vast bedrag betaalt, worden alle kosten natuurlijk wel doorberekend. Niet alleen de onderhoudskosten, maar ook de kosten voor het rijden in een vrij nieuwe auto. Je koopt dus eigenlijk vooral je risico af, met een bedrag dat vaak hoger ligt dan wanneer je de auto zelf zou kopen. Daarnaast bouw je geen no-claim op en zit je vanwege de overeenkomsten vaak langere tijd vast aan één auto. Om het jaar wisselen zit er niet in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020