Excite

Land Rover lanceert nieuwe Range Rover Evoque in LA

Tijdens de Autosalon in Los Angeles van volgende week zal Land Rover haar nieuwste Range Rover Evoque introduceren. Dit wordt een vijfdeursversie van de auto die nu al als driedeursvariant bestaat. Die Evoque zal in het vervolg door het leven gaan als een compact versie.

De vijfdeursversie heeft natuurlijk wat meer voordelen dan alleen twee extra deuren. De daklijn van deze editie ligt drie centimeter hoger, wat hem net wat ruimer maakt. De nieuwe Evoque zal leverbaar zijn met een 2.0-liter turbobenzinemotor met 240 pk en een 2.2 turbodieselmotor met 150 of 190 pk. De eerste heet de TD4 en schrijft geschiedenis: die motor heeft het laagste verbruik dat Land Rover ooit bereikt heeft: 4,9 liter op 100 kilometer. De CO2-uitstoot blijft onder de 130 g/km.

Het is Land Rover gelukt om deze wagen zo zuinig te houden, door te werken met een nogal geavanceerde lichte constructie. De wagen kan met voorwielaandrijving worden geleverd. Een stop-startfunctie is eveneens aanwezig, evenals elektrische stuurbekrachtiging. Daarnaast is de Evoque uitgerust met de allernieuwste versie van het door Land Rover gepatenteerde Terrain Response-systeem.

De vijfdeurs Evoque wordt uitgebracht in drie verschillende versies: de Pure, de Prestige en de Dynamic. De Dynamic is het meest uitgebreid en heeft 20” lichtmetalen velgen, opvallende bumpers en skirts en een erg sportief interieur.

Afbeelding: range rover

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020