Excite

Lancia Delta Executive ademt luxe

Terwijl veel bedrijven kiezen voor kleiner, zuiniger en minder franje, plaatst Lancia een aanval in de markt van luxe auto's. Een demarrage met kans van slagen, want de Executive variant van de Lancia Delta is een hele, hele mooie auto. Bronskleurig van buiten, voorzien van zwart dak en tweekleurige lichtmetalen velgen, heeft Lancia in ieder geval een prachtig exemplaar gemaakt. Ook een goudgekleurd Delta logo ontbreekt niet. Wellicht is dit de doorbraak van Lancia in een markt waar de grote namen als Mercedes, Jaguar en BMW voorlopig nog de dienst uitmaken.

Het spelen met twee kleuren heeft Lancia ook binnen in de Delta Executive voortgezet. Zo zijn de hoofdsteunen en de overige bekleding netjes voorzien van beige Poltrona Frau-leer, wat luxe uitademt. De randjes zijn gemaakt van chocoladebruine kleur. Prachtig! De bovenkant van het dashboard is weer voorzien van zwart leer, afgewerkt met beige stiksels. De zwarte middenconsole is ook bedekt met leer. Kortom, Lancia weet wat de luxe autorijder wil. En de autofabrikant heeft daar werk van gemaakt. Met de Delta Executive hoeft geen enkele leidinggevende zich te schamen.

Achterin de Lancia Delta Executive is het ook prima vertoeven. Er zijn twee voorgevormde stoelen in de achterbank gebouwd. Bovendien is de auto voorzien van elektronisch geregelde schokdemping. Lancia noemt het Reactive Suspension System en het zorgt voor een zeer comfortabele rit. De Delta Executive komt met een benzinemotor van 200pk en een dieselmotor van 190pk, beide voorzien van groen milieulabel. Dus luxe hoeft niet meteen milieu-onvriendelijk te betekenen, zeker niet in de ogen van de ontwerpers van Lancia.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019