Excite

Lamborghini Sesto Elemento naar Nederland

Lamborghini komt binnenkort met een gelimiteerde versie van de Sesto Elemento. Het is nog niet bekend hoeveel auto’s er komen van deze versie, wel kunnen we al zeggen dat tenminste één Nederlander deze wagen zal hebben. Wie dit is, is niet bekend.

De dealer van de Lamborghini, Dealer Hessel in Utrecht, zegt niets over de identiteit van de Nederlander die de auto heeft besteld. De dealer geeft geen gegevens van zijn klanten en vindt de privacy van groot belang. De dealer wil zelfs niet eens bevestigen dat er inderdaad een Nederlander is die de wagen heeft besteld.

De Sesto Elemento is een wagen die geen type goedkeuring heeft gekregen. Dit betekent dat je er niet mee op de openbare wegen mag rijden. Je kunt de auto dan ook alleen kopen als je hem ergens tentoon wilt stellen. Voor deze gelimiteerde editie moet je maar liefst twee miljoen euro neerleggen. De auto is geheel uniek en heeft een gewicht van slechts 999 kilo. De wagen heeft ook een 570 PK en in 2,5 seconden kun je een snelheid bereiken van 100 kilometer per uur.

Het lichte gewicht van de Sesto Elemento lijkt een nieuwe succesformule te zijn. Lamborghini gaat dit vaker toepassen en begint hiermee al bij de opvolger, de Murciélago. De nieuwe auto’s van Lamborghini zullen uit koolstofvezels zijn vervaardigd om het lichte gewicht te kunnen bereiken. In de toekomst zullen er dus steeds meer Lamborghini-rijders zijn met een vederlichte auto.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020