Excite

Lamborghini houdt rekening met het milieu

Een Lamborghini koop je niet met het idee om eens lekker zuinig rond te rijden. Over het algemeen dan. Iemand die een Lamborghini koopt, moet het niet erg vinden om met grote regelmaat een benzinestation binnen te rijden. Over het milieu moet al helemaal niet nagedacht worden. Een Lamborghini is in principe net zo goed voor het milieu als George W. Bush voor mensenrechten. Maar daar gaat verandering in komen. Lamborghini heeft besloten te investeren in het milieu. Auto's en fabriek moeten schoner worden.

Allereerst gaat Lamborghini de uitstoot van CO2 van de fabriek Sant'Agata Bolognese aanpakken. De CO2-uitstoot uit de fabriek moet drastisch verminderd worden. In totaal moet de uitstoot met dertig procent verminderd gaat worden. De grootste aanpassing is het dak van zonnepanelen dat op de fabriek gebouwd zal worden. Dat moet zorgen voor een twintig procent mindering van de CO2-uitstoot. Eerder al werd een logistiek centrum gebouwd dat het drukke verkeer rond de fabriek efficiënter moest laten verlopen. Het effect van het centrum lijkt zijn vruchten af te werpen.

Niet alleen de fabriek wordt zuiniger gemaakt. Lamborghini gaat ook onderzoek doen naar het schoner maken van de auto's. Niet meer de slurpende brulmonsters, maar brulbakken die minder slecht zijn voor het milieu, dat is het streven. Van bio-brandstoffen tot en met hybride-systemen, van lichter materiaal tot en met betere verbranding, Lamborghini gaat alles aangrijpen om de luxe Italiaanse sportwagens zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. De eerste klap is al geslagen: de Gallardo LP 560-4 is achttien procent zuiniger dan zijn voorganger. Goed gedaan, zeggen wij!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020