Excite

Lamborghini Aventador naakt

De opvolger van de beruchte Lamborghini Murciélago, de Aventador, is eindelijk gespot zonder camouflage. En het moet gezegd worden, hij lijkt net zo boos en vooral ook snel als zijn illustere voorganger.

Volgens de geruchten wordt de Aventador over enkele weken officieel aangekondigd op de Geneva Motor Show. Lamborghini heeft echter nu al een foto vrijgegeven van het brute apparaat. Door de funky patronen op de lak is de auto moeilijk te herkennen, maar het is toch een leuk voorproefje.

Wat wel al goed te zien is dat de Aventador de neuspartij deelt met de Lamborghini Reventon. Verder is goed te zien dat de Aventador een gestroomlijnder uiterlijk heeft dan de Murciélago, die rustig hoekig genoemd mag worden. Ook zijn de spiegels aan de deur bevestigd. Bij de Murciélago zaten ze nog in de hoek van de zijruiten.

Verwacht wordt dat de Aventador aangedreven gaat worden door een gloednieuwe V12 motor met een cilinderinhoud van 6.5 liter. Daarmee weet hij een guitig vermogen van 700 PK op te wekken. Het is dan ook niet te vroeg om nu al te zeggen dat ook de Aventador weer razendsnel zal zijn.

Ook nieuw is het ontwerp van de vering, dat rechtstreeks uit de Formule 1 lijkt te komen. Ook schakelen gaat rap, dankzij de elektronische hulp die de handbak meekrijgt.

Afbeelding: Lamborghini

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021